خانه - سخنرانی ها - طب اسلامی - آشنایی با سویق ها در طب اسلامی

آشنایی با سویق ها در طب اسلامی

– سویق عبارت است از تفت داده آرد برخی حبوبات.

نکته: در حالت کلی منظور از سویق، سویق گندم و جو هست و در باقی سویق ها قید آن نیز میاید.

🔹روش تهیه:

۱- گندم یاجو  را شسته و در آفتاب خشک شود

۲- ابتدا گندم یا جو را آسیاب و الک کرده تا سبوس آن جدا شود.

۳- آرد بمدت دو الی سه ساعت و به آرامی و سبوس جداگانه و بمدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تف داده شود.

۴- سبوس را دوباره آسیاب میکنیم (تا شبیه آرد، نرم شود)

۵- سبوس و آرد را با همدیگر مخلوط کرده و استفاده میکنیم.

🔹طریقه تهیه سویق حبوبات:

– حبوبات را ابتدا بدون هیچ ماده افزودنی تف داده تا کاملا برشته شود سپس آن را آسیاب کرده و آرد میکنند.

🔹نکاتی در تهیه سبوس:

۱- روش اهل تسنن تف دادن دانه گندم یا جو قبل از آسیاب کردن است که مردود میباشد چون باعث سوختن سبوس و تف نخوردن گندم میشود.

۲- در صورت تف دادن همزمان آرد گندم و سبوس نیز سبوس میسوزد.

۳- سبوس حاوی اقسام ویتامین دی میباشد که در سویق مقدار آن باید حداقل ۵۰ درصد باشد.

۴- سبوس بدون تف دادن جذب نمیشود.

۵- عدم استفاده از سبوس باعث بیماری است که منجر به مرگ میشود.

۶- در صورت تهیه اصولی، موقع خوردن احساس گرما میشود. (حتی اگر در یخچال و فریزر باشد).

۷- سمنو در صورتی که از شکر خوب استفاده شود مانند سویق است.

۸- آرد و سبوس باید به مقدار زیاد آسیاب شوند تا نرم گردند.

🔹طریقه شستن سویق:

۱- ابتدا روی سویق آب ریخته و مخلوط کنند و بگذارند تا ته‌نشین شود. سپس آب آن را خالی کنند و آن را در پارچه‌ای بریزند و آب آن را جدا کنند.

نکته ۱: سه یا هفت مرتبه این کار را انجام دهند.
نکته ۲: این کار نشاسته را از سویق جدا می‌کند و آنچه باقی می‌ماند مواد مفید مخصوصاً ویتامین‌های ب است.

🔹نحوه ی مصرف:

۱- بصورت عمومی، در ناشتا دو قاشق غذاخوری بصورت خشک (بیشتر هم میشود مصرف کرد)، مگر در مواردی که روش آن آمده است.

۲- برای نوزاد به مقدار کم با شیر یا آب یا شکر سرخ مخلوط شود.
نکته: به نوزاد از روز اول تولد میتوان سویق داد بمیزان کم مثل سرلاک و …

۳- بصورت مخلوط با روغن زیتون نیز استفاده میشود.
نکته: روغن زیتون را با سویق مخلوط کرده و استفاده شود (تف داده نشود).

۴- با خرما، شیر و عسل نیز میتوان استفاده کرد.
نکته: با عسل و روغن بصورت حلوا نیز درست میشود.

۵- مصرف حداقل دو تا چهار هفته قبل از بارداری و بعد از آن. (جهت جلوگیری از ناقص الخلقه بودن و ضعف بچه)
نکته: سویق، درمان تمام معلولیت های زمان بارداری است.

۷- بهمراه سماق و شکر سرخ بنابر ذائقه میتوان استفاده کرد.
نکته: مصرف با شکر سرخ برای مردان مضر و سبب ضعف قوه جنسی میشود ولی برای کودکان مفید است.

نکته ۱: بهترین و تاثیرگذارترین روش مصرف سویق بصورت ناشتا و خشک و بمیزان حداقل دو کف معادل سه قاشق است (اگر با آب خورده شود خواص آن کم میگردد).

نکته ۲: افراد بیمار و تب دار باید بعنوان غذا از سویق استفاده کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *